Politika zasebnosti

Avtorske pravice

S spletno stranjo www.koca.si upravlja podjetje Rok Virag s.p.

Vsebine, objavljene na tej spletni strani, so varovane po slovenskem in mednarodnem avtorskem pravu in se ne smejo reproducirati, kopirati, posredovati ali obdelovati brez našega pisnega soglasja.

Politika zasebnosti

Skladno z veljavno evropsko zakonodajo vas želimo obvestiti o načinu zbiranja, uporabi in posredovanju podatkov, ki smo jih pridobili o vas ali od vas.

 1. Podatki, ki jih zbiramo
 • Osebni podatki – zbiramo jih, če nam jih izrecno sporočite: ime in priimek (za potrebe priprave ponudbe za rezervacijo) ter e-naslov (za potrebe lažjega komuniciranja)
 • Neosebni podatki – zbiramo jih avtomatsko, ko obiščete našo spletno stran (npr. podatki o napravi, s katero dostopate do naše spletne strani).

Vsi avtomatsko pridobljeni podatki so anonimni in na njihovi podlagi ne bomo poskušali ugotoviti vaše identitete, razen v primeru utemeljenega suma zlorabe ali nedovoljenega načina dostopanja do našega računalniškega sistema oz. storitev. Opozoriti vas moramo, da ob obiskovanju spletnih strani lahko pride do zapisovanja in ustvarjanja dnevniških zapisov vašega ponudnika spletnih ali omrežnih storitev, kar pa ne sodi med odgovornosti našega podjetja.

 1. Piškotki

Piškotki so tekstovne datoteke z nizom podatkov (kombinacijo črk in številk). V obliki majhne začasne datoteke v vašem brskalniku so shranjeni na vašem trdem disku, na naši spletni strani pa jih uporabljamo za njeno pravilno delovanje, vašo boljšo uporabniško izkušnjo ter za spremljanje obiskanosti naše spletne strani (Google Analytics).

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Ime piškotka Domena Sistem Poteče v roku Opis
_gat koca.si Google Analytics 1 minuta Piškotek se uporablja za omejevanje pogostosti zahtevkov.
_gid koca.si Google Analytics 24 ur Piškotek se uporablja za določitev unikatnih obiskovalcev naše spletne strani.
_ga koca.si Google Analytics 2 leti Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami.

Če piškotkov ne želite prejeti, vas prosimo, da ustrezno nastavite svoj spletni brskalnik. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete. Prav tako lahko z namestitvijo vtičnika onemogočite storitev Google Analytics.

 1. e-Novice

Za pošiljanje e-novic uporabljamo ponudnika Mailchimp, kjer je shranjen zgolj vaš e-naslov. E-novice vam pošiljamo na podlagi vaše privolitve. V vsakih e-novicah so navodila za odjavo od njihovega prejemanja, odjavite pa se lahko tudi tako, da nam to sporočite na info@koca.si.

 1. Povezave na druge spletne strani

Politika zasebnosti ne zajema drugih spletnih mest, čeprav ste povezavo nanje našli na naši spletni strani. Uporaba in obisk teh povezav ter spletnih mest je izključno vaša odločitev.

 1. Posredovanje podatkov tretjim osebam

Zbranih podatkov ne posredujemo tretjim osebam, izjema je samo vaš e-naslov, ki se z vašo privolitvijo hrani pri ponudniku Mailchimp.

 1. Hramba podatkov

Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani. Vaših podatkov ne bomo hranili dlje, kot je potrebno za izpolnitev namena, zaradi katerega se obdelujejo. Za določitev ustreznega obdobja hrambe upoštevamo obseg, naravo in občutljivost osebnih podatkov, namene, za katere se obdelujejo in ali lahko te namene dosežemo z drugimi sredstvi. Pri določitvi roka hrambe moramo upoštevati tudi zakonske roke kot na primer Zakon o davku na dodano vrednost, splošni zastaralni rok, rok za obravnavo pritožb.

Ko vaših osebnih podatkov ne bomo več potrebovali, jih bomo varno izbrisali oziroma uničili.

 1. Pravica do dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa in ugovora

Skladno z veljavno zakonodajo imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki pravico do dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa in ugovora. Če želite svoje podatke, ki ste nam jih predhodno neposredno posredovali, v naših evidencah kakorkoli popraviti ali izbrisati, nam želene spremembe sporočite na info@koca.si. Vaši zahtevi bomo skušali ugoditi v najkrajšem možnem času.

 1. Spremembe politike zasebnosti

To politiko zasebnosti lahko spremenimo, datum njene veljavnosti pa je enak datumu objave na spletni strani.

 1. Kontakt za informacije ali pritožbe

Vprašanja / pritožbe v zvezi z varstvom osebnih podatkov lahko naslovite na info@koca.si. Na vaše sporočilo bomo skušali odgovoriti v najkrajšem možnem času.

 

Datum objave: 28. 5. 2018