DANES ZADNJI DAN OBRATOVANJA STARE DVOSEDEŽNICE

Danes je stara dvosedežnica na Veliki planini še zadnjič popeljala goste na Veliko planino. Po 23 ih letih delovanja na Veliki planini se tako sedežnica Šimnovec dokončno poslavlja. Nadomestila jo bo nova, sodobnejša in varnejša šestsedežnica, ki bo prav tako kot obstoječa sedežnica imela tri postaje: spodnjo, vmesno in zgornjo postajo (Gradišče, 1666m).

DANES ZADNJI DAN OBRATZOVANJA, JUTRI ŽE PRVA PRIPRAVLJALNA DELA

Danes dvosedežnica obratuje še zadnjič, jutri pa se že začnejo prva pripravljalna dela. Temu bo sledila demontaža obstoječe sedežnice in gradnja nove sedežnice. Prve potnike bo nova šestsedežnica na planino popeljala v prvi polovici novembra 2023. Novi objekt bo zgrajen z okolju prijaznimi materiali, z uporabo obnovljivih virov energije. Investitor Velika planina d. o. o. je gradnjo nove sedežnice zaupala podjetju Leitner S.p.A. in  partnerskemu podjetju RIKO d.o.o..

GONDOLA BO VOZILA PO NORMALNEM VOZNEM REDU, GOSTOM BO NA VOLJO ALTERNATIVNI PREVOZ

Kljub zaustavitvi sedežnice, bo nihalka obratovala po rednem voznem redu vse dni in bo le ta še vedno najlažji, varčen in trajnostni način dostopa do Velike planine. Od zgornje postaje nihalke do Zelenega roba se bodo obiskovalci lahko povzpeli peš, za naše goste pa bo urejena alternativna možnost prevoza na vrh planine. Pot od gondole do gostišča Zeleni rob je sicer dolga približno 2 kilometra.

Ker bo del planine, kjer sedaj poteka sedežnica, gradbišče, vse obiskovalce prosimo da se držijo navodil izvajalca, sledijo oznakam za pešpoti in v času gradnje pazljivi in pozorni na obvestila.

V času poletne sezone bo na sami Veliki planini vse dejavnosti potekale normalno. Odprta bodo gostišča na Veliki in Mali planini, pastirji vas bodo z veseljem postregli kislim mlekom, sirom in drugimi dobrotami. Odprt bo tudi Preskarjev muzej, kjer bodo v poletnih mesecih potekali različni dogodki.

Vse informacije o dogajanju na Veliki planini bomo sproti spremljali ter vas o vsem tudi obveščali.

 

REZERVIRAJ TERMINE ZA POLETNO SEZONO!

So pa že odprti termini za poletno sezono. Vse proste termine lahko preverite na podstrani “Rezervacije“. Za več informacij in rezervacijo pa nas pokličite po telefonu na 040 850 330 ali pa nam pišite po mailu na info@koca.si!

Koče OjstricaBistraZlatorogŽafran in Kronca vas pričakujejo.