Pravno obvestilo


SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.koca.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Vse pravice, spletne strani www.koca.si so pridržane. Vse informacije in gradiva, tako pisna kot slikovna, na spletni strani so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine podjetja Pravljica na Veliki planini, najem koč, Rok Virag s.p. (v nadaljevanju: Pravljica).

Pravno obvestilo lahko Pravljica kadarkoli spremeni, in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki.

 

VAROVANJE ZASEBNOSTI

 

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Podjetje Pravljica na Veliki planini, najem koč, Rok Virag s.p. (v nadaljevanju: Pravljica) spoštuje in varuje vašo zasebnost. Ko brskate po spletni strani www.koca.si ste anonimni, osebnih podatkov ne zbiramo. Za namene statistike si Pravljica pridržuje zgolj pravico pridobivanja tistih podatkov obiskovalcev spletne strani, iz katerih ne izhajajo individualne lastnosti posameznika.

Pri nekaterih razdelkih naše spletne strani, nam boste zaradi korespondence, registracije na spletnih straneh, prejemanja kratkih sporočil, nakupa ali sodelovanja v spletnih nagradnih igrah itd., zaupali svoje osebne podatke. Pravljica jamči in se obvezuje, da bo osebne podatke varovala kot zaupne, skladno z določili veljavne zakonodaje. Podatke, ki nam jih posredujete, ne bomo razkrili tretjim ali nepooblaščenim osebam in jih bomo uporabili zgolj v namen s katerim ste nam jih posredovali.

Zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja, spletna stran vsebuje t.i. piškote (Cookies).

Prostor, v katerem se nahaja strežnik spletne strani, je ustrezno fizično varovan.

 

Zasebnost in varnost osebnih podatkov pooblaščenih izvajalcev Pravljice

Specto informacijske tehnologije d.o.o. (v nadaljevanju: Specto) so vzdrževalci spletnega mesta www.koca.si in v skladu s pogodbo o vzpostavitvi spletne strani, opravlja naloge glede vzdrževanja in nadgradenj. Specto in morebitna druga zunanja podjetja, ki opravljajo za Pravljico določene aktivnosti v okviru spletne strani, se zavežejo, da obdeluje osebne podatke samo v okviru pooblastil Pravljice ter jih ne obdeluje in ne sme obdelovati za noben drug namen.

 

Piškotki

Spletna stran https://www.koca.si, info@koca.si, najem koč, uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.domena.si nastavi piškotke na vaši napravi. Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

 

Glavni namen piškotka je, da https://www.koca.si spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku https://www.koca.si spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

 

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

 

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Ime piškotka Domena Opis
_gat koca.si Piškotek se uporablja za omejevanje pogostosti zadetkov.
_gid koca.si Piškotek potreben za razlikovanje med uporabniki in sejami.
_ga koca.si To naključno ustvarjeno unikatno število se uporablja za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta.
pll_language koca.si Piškotek, ki shrani jezikovno izbiro.

 

Če piškotkov ne želite prejeti, vas prosimo, da ustrezno nastavite svoj spletni brskalnik. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Prav tako lahko z namestitvijo vtičnika onemogočite storitev Google Analytics.

 

Izključitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na spletnem mestu www.koca.si so informativne narave. Pravljica se trudi za pravilnost, ažurnost in popolnost objavljenih podatkov, vendar za njihovo točnost in celovitost ne prevzema nobene pravne odgovornosti, ki se nanaša na natančnost, popolnost ali uporabnost katerekoli informacije, produkta ali opisanega postopka.

Pravljica ne more biti odgovorna za poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, do katere je mogoče dostopati do spletne strani www.koca.si, zaradi uporabnikovega obiska spletne strani ali kakršnekoli njene uporabe. Prav tako Pravljica ni odgovorna za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani www.koca.si .

Pravljica si pridržuje pravico, da spremeni vsebino spletne strani www.koca.si kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

 

Zunanje povezave

Zaradi prikladnosti lahko nekatere spletne strani ali podstrani www.koca.si, z namenom podajanja celovitih informacij vsebujejo povezave na različne zunanje strani, kot so na primer druga internetna spletišča, posamezne strani ali drugi viri. Za dostopnost, vsebino ali napake zunanjih povezav ne odgovarjamo, prav tako uporabniki spletne strani www.koca.si ne morejo domnevati, da spletne strani zunanjih povezav spoštujejo enaka načela glede spoštovanja zasebnosti in varstva osebnih podatkov, kot se jih drži Pravljica. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest je odgovornost Pravljice za vse primere izključena.

 

AVTORSTVO

Ta spletna stran vsebuje materiale, ki so zaščiteni po avtorskem/copyright pravu. Za te materiale sodelujoči avtorji oziroma drugi nosilci avtorskih/copyright pravic obdržijo pravice reprodukcije ali redistribucije. Za vse osebe, ki reproducirajo ali redistribuirajo te informacije, se pričakuje, da spoštujejo pogoje in obveznosti, ki jih zahtevajo avtorji oziroma nosilci avtorskih/copyright pravic. Tako zaščiteni materiali pa se kljub temu lahko citirajo in uporabljajo dobroverno, skladno s predpisi o avtorskih/copyright pravicah, ki splošno dovoljujejo uporabo za nekomercialne izobraževalne namene kot učenje, raziskave, kritike, novice in poročanje.