“Izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabil”

Ko je bivanje v naših kočah ena najlepših izkušenj v življenju

To zimo smo gostili fotografa in instagramerja Costo Kapoorja, ki je tokrat prvič obiskal Slovenijo. Poleg odličnih fotografij, ki jih je posnel na svojem potovanju, je napisal tudi blog o svoji prvi izkušnji v Sloveniji. Nič ni lepšega, ko slišiš oziroma prebereš, da je bil obisk naših koč izkušnja, ki je človek nikoli ne pozabi.

Barvit sončni zahod na Veliki planini

Barvit sončni zahod na Veliki planini
Foto: Costa Kapoor

“Skozi okno vidiš vrhove Kamniško-Savinjskih Alp v daljavi. Svež kruh in sir na kuhinjskem pultu, majhna knjižnica na stopnicah in finska savna poleg kopalnice. V kaminu je še vedno plapolal plamen ognja, tako da je bila koča prijetno topla in nudila prijetno zavetje pred hladnim vetrom, ki je divjal zunaj,” je bil prvi vtis Coste po prihodu v Slovenijo in na Veliko planino.

 

Odlična izbira za vsakogar

“Nisem planinski človek in mraz mi je prišel do živega, zato sem se hitro odšel pogret v kočo,” je v blogu priznal Costa ter dodal, da je bilo bivanje v Koči Ojstrica in Bistra ena njegovih najboljših stvari v življenju. “Presenetljivo, toda nisem verjel, da je možno videti takšno oranžno bravo neba, ki se je spreminjala v roza. Oblaki, ki so goreli v plamenih sončnega zahoda, so plavali v pravljično obarvano nebo.” Costa je priznal, da je bilo večerno nebo nerealno lepo ter barvito ter dodal, da ni verjel, da so fotografije z Velike planine resnične, ker je mislil, da takšne barve niso mogoče.

Soncni zahod na Veliki planin je pravi raj za fotografe

Soncni zahod na Veliki planin je pravi raj za fotografe
Foto: Costa Kapoor

Velika planina je raj za fotografe in ljubitelje narave

“Sončni zahod za katerega sem mislil, da ne more biti lepši, je kar nenadoma postal še lepši, že na meji resničnega. Sončni zahod na Veliki Planini, visoko v slovenskih Alpah, ki sem ga opazoval iz ljubke pastirske koče je bil trenutek, ko sem se moral uščipniti, da sem preveril, da ne sanjam in se slinim po vzglavniku postelje doma v Bermondsyju,” je še zapisal Costa o lepotah, ki jih ponuja Velika planina.

 

Slovenija – skriti zaklad

“Kot se je izkazalo je bila Slovenija polna presenečenj. Moja izkušnja prvih nekaj ur v Koči Ojstrica je bila prava iztočnica za nekaj naslednjih dni. Nočno nebo je bilo polno zvezd in me je na trenutke spominjalo na Francosko Polinezijo, celo precej podobno kot nebo na Norveškem ali v Angliji. Slovenija je več kot presegla moja pričakovanja,” je bil zaključek angleškega fotografa ob njegovem prvem obisku Slovenije.

Tudi za planinarjenje nevajene ljudi, je Velika planina pravi raj

Tudi za planinarjenje nevajene ljudi, je Velika planina pravi raj
Foto: Costa Kapoor

Celoten članek v angleškem jeziku si lahko preberete tukaj.

Rezervirajte svoj pravljični oddih v naših kočah

Zima, pomlad, poletje ali jesen. Sploh ni pomembno, ker je Velika planina čudovita v vseh letnih časih in vsak lahko kadar koli najde nekaj, kar ga veseli in navdihuje. Če si tudi vi želite doživeti izkušnjo, ki je ne boste nikoli pozabili, preverite proste termine na podstrani “Rezervacije” nam pišite na info@koca.si ali nas pokličete po telefonu na 041 851 779.

Jutranje prebujanje zimske idile na Veliki planini s Kočo Ojstrica

Jutranje prebujanje zimske idile na Veliki planini s Kočo Ojstrica
Foto: Costa Kapoor