Poleg vseh gostov, sta nas med drugim obiskala tudi španska blogerja Lowcosteros. O bivanju v naših kočah in o odkrivanju lepot Velike planine skupaj vodičko Ireno Grmek iz Local Guide Kamnik sta se razpisala tudi v svojem blogu.

“11. in 12. dan – Velika Planina
Že pot do Velike planine je obetala, da bova tam zgoraj našla nekaj izjemnega. In res je bilo tako. Po vožnji z nihalko in sedežnico, sva se znašla sredi pokrajine, ki kar žari v svoji pristnosti na eni ter lepoti na drugi strani. Velika planina je idealen kraj za odklop in vrnitev v preteklost; sprehod po pastirskem naselju, kjer pastirji s svojimi tradicionalnimi »bajtami« ustvarjajo okolje, ki mu ne poznava para, pa je bil razlog, da sva se v planino zaljubila do ušes. Nedvomno, ena najbolj »top« destinacij, kar sva jih imela priložnost spoznati v Sloveniji .

Kje sva spala?
Če je Velika planina veličastna v jutranjih in dopoldanskih urah, pa je takrat, ko se sedežnica ustavi in večina obiskovalcev odide, to kraj, ki se zavije v posebno čarobnost in je tvoja edina družba gora sama. Spanje na planini  je izkušnja, ki jo zelo priporočava. Midva sva spala v Pravljici na Veliki Planini in sicer v koči Bistra, ki je zelo prostorna ter opremljena s kuhinjo, kopalnico in nudi celo brezžično internetno povezavo.”

Prevod: Španščina Online

Celoten tekst si lahko v španskem jeziku preberete na tej povezavi.