“Naš košček raja na Zemlji”

Fotografinja Amadeja o Veliki planini: “Naš košček raja na zemlji”

Amadeja Knez je fotografinja, ki je zaljubljena v Veliko planino. Je njena redna obiskovalka, prav tako pa njene fotografije velikokrat krasijo našo spletno stran ter socialna omrežja. O Veliki planini pa pravi, da je to naš košček raja na Zemlji. Mi se popolnoma strinjamo.

Ko vstaneš sredi noči za tiste zlate minute dneva

Vijoličasti bregovi spomladi krasijo Veliko planino

Vijoličasti bregovi spomladi krasijo Veliko planino
Foto: Amadeja Knez

Že nekaj let, ob gledanju na čudovite fotografije velike planine v spomladanskem času, so me tja vlekliti vijolični bregovi. Vijolični bregovi od vseh cvetočih žafranov, ki pokrivajo ogromen del travnatih površin. 

Kot ljubiteljica sončnih vzhodov ter fotografije, se vedno potrudim, da sem na lokaciji še preden vzide sonce. Tako za obiske gora vedno vstajam sredi noči, samo da ujamem tiste zlate minute dneva. In res, mislim da ni lepšega kot biti na vrhu gore in čakati da te sonce obsije in toplo objame. 
Tokrat še malo odkrivanja z druge strani Velike Planine. Lesene koče s pridihom starega, obdane z dihom jemajočo naravo in pogledom na gore. Naš košček raja na Zemlji,” je o svoji ljubezni do Velike planie zapisala Amadeja.
Je pa Velika planina pravi raj za fotografe in ljubitelje narave tako spomladi, ko svetijo žafrani, kakor tudi v ostalih letnih časih, ko planina vsakič znova na svojevrsten način pričara vso lepoto narave.

Pomlad se končuje, prihaja poletje

Letošnja deževna pomlad je počasi pri koncu in kmalu bo tu čas dopustov ter šolskih počitic. V mesecu juniju, juliju ter avgustu je še nekaj prostih terminov v naših kočah Bistra in Ojstrica. Vse proste termine lahko kadar koli preverite na naši strani “Rezervacije”, nam pišite na info@koca.si ali nas pokličete po telefonu na 041 851 779.

Najemi Kočo Ojstrica ali Bistra na Veliki planini

Koča Ojstrica, koča z najlepšim razgledom
Foto: Amadeja Knez