Nihalka prenehala z obratovanjem – za goste bo poskrbljeno

Z včerajšnjim dnem je prenehala delovati nihalka, ki vozi na Veliko planino. S podjetja Velika planina d.o.o., ki upravlja z infrastrukturo so sporočili, da je bilo “ugotovljeno , da so nosilne vrvi nihalke varnostno neustrezne in da jih je potrebno zamenjati.” Nihalka predvidoma ne bo obratovala do 15. januarja 2020, v tem času bomo skupaj poskrbeli, da bodo gostje lahko prišli do naših koč.

 

Obvestilo podjetja Velika planina d.o.o. o prenehanju delovanja nihalke

Obvestilo o nedelovanju nihalke na Veliko planino

Obveščamo vas, da smo danes opravili tehnični pregled nosilnih vrvi nihalke. Ugotovljeno je bilo, da so nosilne vrvi nihalke varnostno neustrezne in da jih je potrebno zamenjati.

Menjavo nosilnih vrvi smo v družbi sicer predvideli v aprilu 2020, vendar smo pred pričetkom zimske sezone preventivno naročili pregled nosilnih vrvi nihalke, ki pa je pokazal določene varnostne pomanjkljivosti nosilnih vrvi, ki lahko ogrožajo potnike. Zaradi navedenega smo bili primorani sprejeti odločitev o takojšnjem prenehanju obratovanja, dokler vrvi ne zamenjamo.

Ker je postopek menjave nosilnih vrvi nihalke zahteven, nihalka ne bo obratovala od današnjega dne do približno 15.1.2020. O točnem datumu ponovnega obratovanja, vas bomo obvestili.

Opravičujemo se vam za vse morebitne nevšečnosti, ki so vam ob tem nastale. 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Velika planina d.o.o.
so v uradnem sporočilu zapisali v podjetju, ki upravlja z infrastrukturo.

 

Za goste bo poskrbljeno – omogočen bo alternativni dostop do koč

Kljub nedelovanju nihalke bodo naši gostje brez težav dostopali do koč, saj bomo skupaj poskrbeli za alternativni dostop do koč v času od 4. 12. 2019 do 15. 1. 2020, oziroma v času nedelovanja nihalke. Bliža se eden izmed vrhuncev sezone (Božično – novoletni prazniki), tako da se že nestrpno veselimo, da vas gostimo v napših kočah Pravljice na Veliki planini. O načinu dostopa do koč vas obvestimo v naslednjih dneh, prav tako vsakega gosta tudi individualno.

 

Prosti so še terminu v decembru ter v letu 2020

Bližajo se Božično – novoletni prazniki, ko so naše koče v večini že zasedene, je pa zato prostih še nekaj terminov v mesecu decembru, prav tako tudi v prvih mesecih novega leta. Vse proste termine v naših kočah lahko preverite na podstrani »Rezervacije«, lahko pa nam tudi pišete na info@koca.si ali nas pokličete po telefonu na 040 850 330.