OD DANES SO KRAVE ŽE NA VELIKI PLANINI

Tako kot vsako poletje, so se tudi letos pastirji s svojimi kravami podali na Veliko planino. Pašna sezona se uradno začenja danes, 8. junija. S prihodom krav pa se odpirajo tudi pastirski stanovi, kjer vam bodo postregli z domačimi dobrotami.

Krave so že na Veliki planini

Večina pastirjev je svoje krave v teh dneh pripeljala na Veliko planino, prve krave pa so bile na planini že prejšnji vikend, in sicer v spodnjem delu okoli bivšega hotela Šimnovec. Poleg krav in žvenketa njihovih zvoncev, ki so prava poletna atrakcija, lahko na Veliki planini občudujete s soncem obsijane vrhove, edinstvene pastirske bajte ali pa se preprosto prepuste vonju po sveži travi, ki jo krasi očarljivo pisano planinsko cvetje. Krave so prav tako tudi že na Mali in Gojški planino ter ostalih planinah okoli Velike planine.

Kmalu se odpirajo pastirski stanovi

S tem koncem tedna skupaj z glavnino krav na Veliko planino prihajajo tudi pastirji, tako se že veselimo domačih dobrot. Svoja vrata za vse obiskovalce danes, 8. 6., odpira tudi “Pastirski stan Gradišekovi“.

Bivaj v luksuzni koči in se zbudi s kravjim žvenketom

Če želite tudi vi občudovati s soncem obsijano Veliko planino, se prepustiti žvenketu kravjih zvoncev in prisluhniti smehu prijaznih pastirjev, lahko proste termine naših luksuzni koč preverite na naši strani “Rezervacije”, nam pišite na info@koca.si ali nas pokličete po telefonu na 040 850 330. Prostih je še nekaj poletnih terminov, v Koči OjstricaKoči BistraKoči ZlatorogKoča Kronca in Koča Žafran.

Za rezervacije in vsa vprašanja nas lahko pokličite po telefonu na 040 850 330 ali pa nam pišite po mailu na info@koca.si. Vse kar morate storiti je izbrati termin ter rezervirate, z vsem ostalim vam bomo pomagali in uredili mi.