Velika planina je že od nekdaj zelo priljubljena destinacija za pohodnike in turiste, vedno bolj pa je priljubljena tudi med fotografi in blogerji. Ničkolikokrat so ta naš dragoceni biser obiskali tudi ustvarjalci publikacije Falajfl. Svoje vtise so strnili v spodnjem zapisu, poskrbeli pa so tudi za prelepe fotografije.

“Življenje poldrugi kilometer nad morjem je drugačno. Sodobni svet se komaj dotika Velike planine, kjer se zdi, da smo bližje nebu kot zemlji. Skrbi in obveznosti vsakdanjika ostanejo ujete v nižini ali celo megli Ljubljanske kotline, ki ostaja pozabljena globoko pod Zelenim robom.

Velika planina je drug svet, a je povsem dostopna. Iz doline Kamniške Bistrice slovita nihalka popotnike popelje do obronkov te visokogorske planote. Z nihalko je gorski raj dostopen obiskovalcem vseh starosti, tudi tistim brez hribolazniških izkušenj. Velika planina širokogrudno sprejme vse, brez pomislekov in brez predsodkov. 

V višavah je zrak nekoliko redkejši, sonce nekoliko toplejše in trava nekoliko bolj zelena. Gorski travniki so polni življenja in divjega cvetja, alpske krave pa se brezbrižno mešajo s sprehajalci. Značilni pastirski stanovi na planini v sezoni vabijo obiskovalce s tradicionalnimi mlečnimi izdelki, kot je npr. sir Trnič. Gostinska ponudba je v kočah in okrepčevalnicah resnično raznolika, višinski zrak pa še dodatno vzpodbudi apetit.

Velika planina je destinacija za vse letne čase. Pozimi privlači smučarje, sankače in navdušence nad zimskimi športi. Ko se planota pomladi prebudi, se odene v plašč milijonov barv gorskega cvetja. Sredi poletne vročine pa je planota pravo zatočišče pred poletno vročino. Vsak letni čas na Veliki planini je drugačna pravljica z neizbežno srečnim koncem.

Na Veliko planino tudi mi zelo radi zahajamo, o čemer priča naša fotogalerija.”

Več o Falajflu najdete na njihovi spletni strani, kjer vam je na voljo tudi pestra izbira člankov o naravi, krajih, domu in zabavi, fotografije, nastale na njihovih potovanjih, pa najdete na njihovem facebook in instagram profilu.

Foto: Falajfl.si