Začetek nočnega sankanja v petek, 21. 1. 2023!

V ponedeljek in torek je zapadlo več kot pol metra snega, tako da se že v petek, 21. 1. 2023 začenja sezona nočnega sankanja.

Sneg je zapadel, v petek se začenja nočno sankanje.

Ta vikend se začenja nočno sankanje. Tako bo v petek in soboto prvič letos organizirano nočno sankanje, kjer vas od 17. ure dalje čaka spust po 2,5 kilometrov dolgi, razsvetljeni progi! Za nočno sankanje so obvezne prehodne najave, možna je tudi izposoja sani.

Za nočno sankanje je zaradi omejitve oseb na sankališču obvezna predhodna najava, prav tako je možna izposoja sani. Gostje naših koč lahko rezervacijo opravite pri nas po mailu na info@koca.si ali pa nas pokličete po telefonu na 040 850 330. Možna je tudi izposoja sani, ki znaša 7 €/noč.

Redna cena vozovnice za nočno sankanje znaša 21 €, za otroke 12 € ter za družine 50 €! Vozovnica vključuje tudi povratno vožnjo z nihalko, naši gostje imajo tudi popust na redno ceno vozovnice.

S krpljami na idiličen sprehod med pastirskimi kočami!

Krplje so primerne za ne prestrmi teren, zato so zelo primerne za hojo po Veliki planini. Priporočamo sprehod po poti od zgornje postaje nihalke do Zelenega roba, ter naprej po pastirskem naselju, kjer je sprehod med idilično zasneženimi kočami pravi balzam za dušo in telo. Možna je tudi izposoja krpelj. Cena izposoje krpelj znaša 10 €/dan.

Kje se lahko okrepčate?

Vsak dan je odprta gostilna Zeleni rob, kjer se lahko okrepčate s slastnimi sladkimi štruklji, planinskimi enolončnicami in drugimi domačimi dobrotami. Na zgornji postaji nihalke vas pričaka okrepčevalnica Skodla s prekrasnim ambientom, kjer se lahko pogrejete ob kaminu z novo zimsko ponudbo.

V času nočnega sankanja sta odprti tako okrepčevalnica Skodla kot gostilna Zeleni rob.

Nočno sankanje – zabava za vso družino in tudi za zaključene družbe!

Nočno sankanje na Veliki planini je priljubljeno tako med družinami, mladimi in starejšimi. Predvsem pa je primerno za zaključene družbe kot »teambuilding«. Za večje skupine nočno sankanje se izvaja tudi izven rednih terminov. Na voljo je večje število sani, ki si jih lahko izposodite.

Koča Ojstrica
Foto: Ollie Taylor Photography

Prost je vikend 20-22. 1. 2023, odprti so tudi termini za zimske počitnice!

Za brezskrbno nočno sankanje, izkoristite proste termine v naših kočah na Veliki planini. Vse proste termine lahko preverite na naši spletni strani pod “Rezervacije“, kjer lahko izberete med luksuznimi kočami Bistra, Ojstrica, Kronca, Zlatorog in Žafran. Za več informacij ter rezervacije nas pokličite po telefonu na 040 850 330 ali pa nam pišite po mailu na info@koca.si.