Že veste, kdaj pridejo krave na Veliko planino?

Tako kot vsako poletje, se bodo pastirji s svojimi kravami tudi letos podali na planino. Ponavadi je to v ob koncu prve tretjine meseca junija, letos pa še ni paše, saj smo imeli cel mesec maj obilno deževje.

Glavni prihod krav je naslednjo soboto

Ravno zaradi tega, ker trave še ni dovolj za pašo, so pastirji sklenili, da večino krav na Veliko planino pripeljejo v soboto 15. 6. 2019, ko se bo tudi uradno začela “pašna” sezona na Veliki planini. Zdaj je čas, ko lahko na Veliki planini občudujete s soncem obsijane vrhove, kot s srebrom oblite pastirske bajte ter se prepuste vonju po sveži travi, ki jo krasi očarljivo pisano planinsko cvetje. Vse to pa kar kliče po žvenketu kravjih zvoncev, ki bodo na Veliko planino prižvenketali naslednjo soboto.

Prve kravo bomo videli že jutri

Kljub temu pa se bo zgodila majhna izjema. Pastir, ki pase na “Šimnovcu” bo svoje krave na planino prignal že to soboto, torej jutri. Bodo pa krave ostale na planini vse do sredine meseca septembra.

 

Bivaj v luksuzni koči in se zbudi s kravjim žvenketom

Če želite tudi vi občudovati s soncem obsijano Veliko planino, se prepustiti žvenketu kravjih zvoncev in prisluhniti smehu prijaznih pastirjev, lahko proste termine naših luksuzni koč preverite na naši strani “Rezervacije”, nam pišite na info@koca.si ali nas pokličete po telefonu na 041 851 779. Prostih je še nekaj poletnih ter junijskih terminov, tako v Koči Ojstrica, kot tudi v Koči Bistra.