Gondola na Veliko planino spet obratuje

Od danes, 12. 4. 2021 gondola na Veliko planino spet obratuje normalno, po ustaljenem voznem redu. Skladno z novo sprejeto uredbo vlade, je od danes spet možno obratovanje žičniških naprav. Možno je že opraviti tudi rezervacije.

Kako rezervirati svoj termin v koči na Veliki planini?

Že od danes pa lahko brez težav rezervirate svoj termin v koči na Veliki planini. Vse kar morate storiti je, da nam pišete po mailu na info@koca.si ali pa nas pokličete po telefonu na 040 850 330.

Od trenutka, ko bodo ukrepi vlade RS dovoljevali bivanje, je možno plačilo tudi s turističnimi boni. Za več informacij o kočah pobrskajte našo spletno stran ter si izberite svojo kočo za oddih.
Koča Bistra Koča Ojstrica Koča Zlatorog

Vozni red gondole / nihalke

Nihalka

Ponedeljek – četrtek: 9:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00.

Petek – nedelja, prazniki: 9:00 – 17:00, vsako polno uro.

Sedežnica

Ponedeljek – četrtek: 10:30 in 15:00 (dvakrat dnevno)

Petek – nedelja, prazniki: 9:30 – 16:15.

Pogoji za vstop na žičniške naprave:

Obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljeno. Uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih prog je dovoljena osebam, ki upravljavcu naprav predložijo negativni rezultat testa PCR ali testa HAG, ki ni starejši od sedmih dni, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev.

Uporaba je dovoljena tudi uporabnikom, ki imajo potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni, uporabnikom ki imajo potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev in uporabnikom, ki imajo potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Podlage: Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov (Uradni list RS št. 55/21) in Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije (Uradni list RS št. 55/21)