Kdaj prihajajo krave na Veliko planino

Tako kot vsako poletje, se bodo tudi letos pastirji s svojimi kravami podali na Veliko planino. Pašna sezona se uradno začne drugi vikend v mesecu juniju, zato bodo prostrane pašnike v teh dneh, tako kot vsako leto zavzele krave. S prihodom krav pa se odpirajo tudi pastirski stanovi, kjer vam bodo postregli z domačimi dobrotami.

Glavni prihod krav je v soboto

Večina pastirjev bo svoje krave pripeljalo na planino v soboto, 13. 6. 2020. Poleg krav in žvenketa njihovih zvoncev, ki so prava poletna atrakcija, lahko na Veliki planini občudujete s soncem obsijane vrhove, edinstvene pastirske bajte ali pa se preprosto prepuste vonju po sveži travi, ki jo krasi očarljivo pisano planinsko cvetje.

Prve krave so že na Planini

Nekaj krav pa je že zasedlo svoje pašno mesto na Veliki planini, in sicer pastir, ki pase na “Šimnovcu” je svoje krave na planino prignal že prvi teden junija, tako da kravji žvenket zvoncev, pravljična Velika planina ter poletni dnevi, kar kličejo po obisku Velike planine.

 

Bivaj v luksuzni koči in se zbudi s kravjim žvenketom

Če želite tudi vi občudovati s soncem obsijano Veliko planino, se prepustiti žvenketu kravjih zvoncev in prisluhniti smehu prijaznih pastirjev, lahko proste termine naših luksuzni koč preverite na naši strani “Rezervacije”, nam pišite na info@koca.si ali nas pokličete po telefonu na 040 850 330. Prostih je še nekaj poletnih terminov, v Koči Ojstrica, kot tudi v Koči Bistra in Koči Zlatorog.

 

Turistične bone boste lahko koristili tudi pri nas

Zakon, ki je bil sprejet predvideva, da bo možno nočitve in nočitve z zajtrkom plačati z boni. Kljub temu, da še ni znano kako in na kakšen način bo vse skupaj izvedljivo, je pri nas možno narediti rezervacijo, kasneje po potrditvi pa z njimi plačati svojo rezervacijo oziroma prejeti vračilo za že vplačano rezervacijo.

Pomlad počasi prehaja v poletje, še malo pa na Veliko planino pridejo tudi kravice. Rezervirajte svoj termin v naslednjih dneh in izkoristite turistični bon. Prostih je še nekaj terminov za letošnje poletje, odpiramo pa tudi rezervacije za preostale termine do konca letošnjega koledarskega leta.

 

Foto: Polslona photography