Preveri kdaj krave prihajajo na Veliko planino

Tako kot vsako poletje, se bodo tudi letos pastirji s svojimi kravami podali na Veliko planino. Pašna sezona se uradno začne drugi vikend v mesecu juniju, zato bodo prostrane pašnike v teh dneh, tako kot vsako leto zavzele krave. S prihodom krav pa se odpirajo tudi pastirski stanovi, kjer vam bodo postregli z domačimi dobrotami.

Prve krave na planino prihajajo ta vikend

Večina pastirjev bo svoje krave pripeljalo na planino v soboto, 19. 6. 2020, toda prve krave bodo pastirji na Veliko planino pripeljali že ta konec tedna, in sicer bodo okupirale spodnji del okoli bivšega hotela Šimnovec. Poleg krav in žvenketa njihovih zvoncev, ki so prava poletna atrakcija, lahko na Veliki planini občudujete s soncem obsijane vrhove, edinstvene pastirske bajte ali pa se preprosto prepuste vonju po sveži travi, ki jo krasi očarljivo pisano planinsko cvetje.

Kmalu se odpirajo pastirski stanovi

Nekaj krav je že zasedlo svoje pašno mesto, in sicer v predelu, ki se imenuje “Marjanine Njive” pod Veliko planino. S prihodnjim koncem tedna skupaj z glavnino krav na Veliko planino prihajajo tudi pastirji, tako se že veselimo domačih dobrot. Svoja vrata za vse obiskovalce v soboto, 19. 6. odpira tudi “Pastirski stan Gradišekovi“.

Bivaj v luksuzni koči in se zbudi s kravjim žvenketom

Če želite tudi vi občudovati s soncem obsijano Veliko planino, se prepustiti žvenketu kravjih zvoncev in prisluhniti smehu prijaznih pastirjev, lahko proste termine naših luksuzni koč preverite na naši strani “Rezervacije”, nam pišite na info@koca.si ali nas pokličete po telefonu na 040 850 330. Prostih je še nekaj poletnih terminov, v Koči Ojstrica, kot tudi v Koči Bistra in Koči Zlatorog.

Turistične bone boste lahko koristili tudi pri nas

Zakon, ki je bil sprejet predvideva, da je možno nočitve in nočitve z zajtrkom plačati z boni. Enako velja tudi za nove turistične bone, ki prihajajo v teh dneh.

Pomlad počasi prehaja v poletje, še malo pa na Veliko planino pridejo tudi kravice. Rezervirajte svoj termin v naslednjih dneh in izkoristite turistični bon. Prostih je še nekaj terminov za letošnje poletje, odpiramo pa tudi rezervacije za preostale termine do konca letošnjega koledarskega leta.