Vas zanima, kdaj krave zapuščajo Veliko planino?

Začel se je september, poletje pa gre h koncu. Tako kot vsako poletje, je to čas, ko pastirji s svojimi kravami počasi zapustijo Veliko planino. Pašna sezona, se je uradno začela drugi vikend v mesecu juniju, končuje pa se ravno v teh dneh.

Glavni odhod krav je v teh dneh

Prve krave so planino zapustile že pred desetimi dnevi, večina pastirjev pa bo svoje krave v dolino odpeljalo v teh dneh. Letošnja paša je zelo skromna, saj je kljub zadostni količin padavin, primanjkovalo toplih dni. Kljub temu, Velika planina ne bo povsem prazna, saj večina krav ostaja na planini do konca naslednjega tedna, sem ter tja pa bo kakšna čreda ostala na planini še kakšen dan več.

Bivaj v luksuzni koči in se zbudi s kravjim žvenketom

Če želite tudi vi občudovati s soncem obsijano Veliko planino, se prepustiti žvenketu kravjih zvoncev in prisluhniti smehu prijaznih pastirjev, lahko proste termine naših luksuzni koč preverite na naši strani “Rezervacije”, nam pišite na info@koca.si ali nas pokličete po telefonu na 040 850 330. Prostih je še nekaj poletnih terminov, v Koči Ojstrica, kot tudi v Koči Bistra in Koči Zlatorog.

Turistične bone boste lahko koristili tudi pri nas

Zakon, ki je bil sprejet predvideva, da bo možno nočitve in nočitve z zajtrkom plačati z boni. Nekaj se je sprostilo prostih terminov v teh dneh, prav tako pa je že možno rezervirati termine v oktobru, novembru in decembru.